Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Катарина Карић

Катарина Карић
Сарадник у настави
Научна област: Информационе технологије и системи
Катедра за информационе технологије

Факултет техничких наука у Чачку

Универзитета у Крагујевцу

Светог Саве 65

32102 Чачак
Србија


Тел.:  +381 032/302-794

Факс: +381 032/342-101

Број кабинета: 025

 katarina.karic@ftn.kg.ac.rs

ОСНОВНИ БИОГРАФСКИ ПОДАЦИ

Карић Катарина, рођена је 6. октобра 1996. године у Чачку. Основну школу „Милан Благојевић", у Лучанима и средњу школу, гимназија „Свети Сава", у Пожеги завршила је са одличним успехом. Добитник је дипломе „Вук Караџић" у ОШ „Милан Благојевић".

 

Факултет техничких наука у Чачку, смер Информационе технологије, модул Софтверско инжењерство завршила је 2019. године са просечном оценом 8.93. Дипломски рад на тему „Развој Информационог система за предшколску установу „Радост"" одбранила је са оценом 10. Са завршеним основним студијама стиче звање Дипломирани инжењер информационих технологија.

 

Мастер студије на Факултету техничких наука у Чачку, смер Информационе технологије, модул Инжењер, завршила је 2020. године са просечном оценом 10.00. Мастер рад на тему „Анализа корисничких логова са система за е-учење и мајнинг мишљења из области програмирања" одбранила је са оценом 10. ​Са завршеним мастер студијама стиче звање Мастер инжењер информационих технологија.

 

Године 2020. уписала је докторске академске студије на Факултету техничких наука у Чачку, смер Информационе технологије.

НАУЧНА ОБЛАСТ И ПРЕДМЕТИ

Научна област: Информационе технологије и системи

 

Предмети на којима је ангажована:

 • Базе података,
 • Практикум из база података,
 • Програмирање база података,
 • Увод у програмирање.

РАДНО АНГАЖОВАЊЕ

 • Стручну праксу 2018. године је обавила у предузећу „Милан Благојевић - Наменска", из Лучана, у АОП (Аутоматска обрада података) и ЕРФ (Економија, рачуноводство и финансије) служби.
 • Праксу „EDIT" летње школе у компанији „Comtrade" успешно је обавила у јулу 2019. године на пројекту „Vanderlande".
 • Школске 2019/2020 године, ангажована је као студент демонстратор на Факултету техничких наука у Чачку, на предметима: Базе података, Практикум из база података и Програмирање база података.
 • Школске 2020/2021 године, ангажована је као сарадник у настави на Факултету техничких наука у Чачку, Катедра за информационе технологије, на предметима: Базе података, Практикум из база података, Програмирање база података и Увод у програмирање.

ПУБЛИКАЦИЈЕ

РАДОВИ САОПШТЕНИ НА СКУПОВИМА МЕЂУНАРОДНОГ ЗНАЧАЈА ШТАМПАНИ У ЦЕЛИНИ (M33)

 

 1. Karić K., Radović M., Mitrović K.: „Development and evaluation of CATAPEX tutorial for the Database practice course“, Proceedings of 8th International Scientific Conference Technics and Informatics in Education - TIE2020, Čačak, Serbia, September 18-20, 2020. ISBN: 978-86-7776-247-6, pp. 183-188

ПРОЈЕКТИ

Пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја за младе истраживаче – докторанде (IV позив).

ОСТАЛО

Поседује:

 • Oracle Database Design,
 • Oracle Database Programming with SQL,
 • Oracle Database Programming with PL/SQL,
 • Oracle Application Express (Apex) и
 • Certificate EDIT by Comtrade сертификате.