Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.


Студенти ФТН организовали Дане каријере

17. 11. 2020

Студентски парламент Факултета техничких наука у Чачку  уз подршку Научно технолошког парка (НТП)- Чачак и Стартап центра и овог новембра организовао је четврту по реду манифестацију “Дани каријере”. Манифестација је ове године реализована електронски, а циљ  тродневног онлајн  дружења младих био је афирмисање неформалног образовања и указивање студентима на могућности додатне едукације и рада на личном развоју. Догађај је био намењен студентима који желе да се усавршавају и да унапређују знања стечена на факултету.

-У догађају је учествовало више од 200  студената који су имали прилику да поред општих едукација и онлајн радионица нешто више сазнају из области Електроенергетике, Менаџмента и Информационих технологија- каже председник Студентског парламента Урош Глишић и додаје да без одличног тимског рада и несебичне помоћи  представника привреде и НТП-а, не би успели да организују овогодишњу манифестацију.

,-Овогодишњи догађај базирао се на бизнис свету и на томе како студенти који желе да се запосле након завршетка факултета да представе себе на тржишту рада. Каријера није оно што се дешава након факултета, већ све оно што се дешава у току процеса учења-  истакла је потпредседница Студентског парламента Факултета техничких наука, Милица Ђоковић.

Предавања, радионице и интерактивна онлајн комуникација  омогућена је уживо из просторија Стартап центра уз техничку подршку НТП-а .

-Логистичку подршку пружиле су компаније из читаве Србије, међу којима су биле и колеге из Ниша које се баве гејминг индустријом, а чланови су НТП-а у Нишу- рекао је координатор Стартап центра НТП Чачак, Филип Илић.

Уз интеракцију са учесницима, размењивала су се мишљења у вези подстицања примене практичних знања.