Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студијски програми ФТН прихваћени за уврштавање у FEANI INDEX

Захваљујући координацији Савеза инжењера и техничара Србије, националне чланице FEANI из Србије и високообразовних институција из наше земље и факултета на којима се образују инжењерски кадрови на четири Универзитета, студијски програми Факултета техничких наука у Чачку прихваћени су за уврштавање у FEANI INDEX.

 

FEANI INDEX (European Federation of National Engineering Associations) представља листу у коју су уврштене најпрестижније европске високообразовне установе и њихови програми и која омогућава да стручњаци и инжењери  добију равноправнији третман приликом признавања њихових квалификација и упошљавања било где у Европи.

 

Факултет техничких наука у Чачку је заузео веома значајно место, које му по свим параметрима припада, међу сродним образовним институцијама из целе Европе. Студијски програми Факултета техничких наука у Чачку који су прихваћени од стране FЕАNI за уврштавање у INDEX су:

 

Програми основних академских студија:

- Електротехничко и рачунарско инжењерство
- Мехатроника
- Информационе технологије

 

Програми мастер академских студија:

- Електротехничко и рачунарско инжењерство
- Електротехничко и рачунарско инжењерство - мастер за даљинско управљање
- Мехатроника

 

На овај начин се стварају предуслови да инжењери из Србије, који су своје студије завршили по предметним програмима, могу да аплицирају за добијање престижне професионалне титуле EUR ING коју издаје FEANI и чији су носиоци око 32.000 инжењера у Европи, као и EngineerING Card професионалне картице за инжењере са чијим издавањем ће се ускоро почети у Србији.  

 

 

Обавештење Савеза инжењера и техничара Србије о потврди уврштавања студијских програма Факултета у FEANI INDEX