Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Издавачка делатност

Значајан допринос наставници и сарадници Факултета дали су објављујући уџбенике и скрипта. Факултет је издао и више зборника радова са научних и стручних скупова одржаних на Факултету, а периодично се издаје и Зборник радова Факултета.


* Kњиге професора Факултета техничких наука које су се продавале у копирници "Xероx" могу се купити у копирници "Принцеза Маја" која се налази у холу на првом спрату зграде факултета.

Комисија за издавачку делатност је формирана са циљем координације издавања приоритетских публикација наставника и сарадника Факултета.


На основу годишњих планова издавачке делатности (према рукописима и рецензијама) објављени су: уџбеници, збирке задатака, скрипта, а такође и зборници радова одржаних скупова на Факултету.

Факултет издаје и два међународна часописа: Mathematica Moravica и Serbian Journal of Electrical Engieenering, а учествује и као суиздавач домаћег часописа Металургија.

Почев од 1990. године, на крају сваке школске године, Факултет издаје Годишњак за протеклу школску годину са резултатима свога образовно- научног и стручног рада. Као сталну публикацију издаје се и Информатор за студенте са потребним информацијама за упис студената.

Факултет техничких наука се појављивао као издавач публикација, али и као партиципант издања наших наставника и сарадника која су остварена код других издавачких кућа.

Каталог издања Факултета техничких наука

Ekologija i zastita.jpg Ekologija.jpg Elektricna merenja.jpg Elektronsko poslovanje.jpg Energetska efikasnost elektromotornih pogona.jpg Fizicki osnovi elektrotehnike 1.jpg Fizicki osnovi elektrotehnike 2.jpg Industriski manipulatori.jpg Informaciono komunikacione tehnlogije.jpg Kompjuterska grafika.jpg Komunikologija.jpg Kontaktorska oprema.jpg Linearna elektronika.jpg Matematika 2.jpg Matematika zbirka.jpg Mehanizmi.jpg Menadzment informacioni sistemi.jpg Menadzment ljudskh resursa.jpg Menadzment proizvodnjom.jpg Menadzment promena.jpg Metode istrazivanja i naucne komunikacije korica.jpg Napredne tehnike obrade signala.jpg Osnovi elektrotehnike Surutka.jpg Osnovi elektrotehnike zbirka.jpg Praktikum 1.jpg Praktikum 2.jpg Praktikum radna sveska korica.jpg Praktikum.jpg Predavanja i vezbe iz matematike 2.jpg REMP.jpg Razvoj arhitekture.jpg Signali i sistemi.jpg Sistemi grejanja.jpg Tehnicko crtanje.jpg Teorija elektricnih kola.jpg Teorija.jpg Termotehnika.jpg Testovi znanja.jpg Transportni sistemi - drugas veska.jpg Transportni sistemi - prva knjiga.jpg Transportni sistemi - prva sveska.jpg Upravljanje razvojem preduzeca.jpg Uticaj osiromasenog urana.jpg Virtuelna simulacija.jpg Zbirka Matematika informatike.jpg Zbirka nacrtna geometrija.jpg Zbirka zadataka Osnove elektrotehnike.jpg Zivanic knjiga - Korica B5.jpg Zivanic zbirka - Korica B5.jpg