Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студијски боравак на Middlesex University London (УК)

Драги студенти, уколико размишљате о мобилности и желели бисте да један део својих студија проведете у иностранству, сада је права прилика за то. Middlesex University London позива студенте Универзитета у Крагујевцу на размену, и то:

 1. 1. Мобилност у трајању од два семестра, односно 10 месеци (за студенте основних и/или интегрисаних академских студија) у академској 2015/16. години;
 2. 2. Мобилност у трајању од 3 месеца (за студенте докторских академских студија) у академској 2015/16. години.


Потребна документа за пријаву:

 • * Мотивационо писмо (1 до 2 стране)*
 • * CV (обавезно навести контакт адресу и телефон)
 • * Листа положених испита
 • * Копије диплома (за студенте који се пријављују за размену на нивоу докторских студија)
 • * Потврда/сертификат о познавању енглеског језика**
 • * Предлог плана студија током мобилности (можете преузети овде) за студенте основних или интегрисаних академских студија, или
 • * Предлог плана истраживања током мобилности (можете преузети овде) за студенте докторских студија.


Приказ студијских програма, као и предмета који су доступни на Универзитету Middlesex University London можете видети овде.

Приказ истраживачких области и докторских студија које су доступне на Универзитету Middlesex University London можете видети овде и овде.

* Мотивационо писмо: Важно је да у свом мотивационом писму обухватите следеће ставке: ваше академско постигнуће и успех, ваша мотивација и значај ове студијске размене за вас у погледу вашег даљег образовање и/или каријере.

** Middlesex University London захтева да кандидати за размену поседују одговарајуће сертификате и ниво знања енглеског језика. Комплетну листу сертификата који су признати од стране Middlesex Универзитета можете видети овде.

За овај програм размене могу се пријавити заинтересовани студенти основних и/или интегрисаних академских студија (студенти завршне године студија се не могу пријавити), као и студенти докторских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

 

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 23. ЈУЛ 2015. ГОДИНЕ


Информације о стипендији и студијском боравку:

 • Месечна стипендија у износу од 850 евра (за покривање трошкова живота)
 • Рефундација путних трошкова (до износа од 530 евра)
 • Припремни програм (International Student Orientation programme)


Више о смештају на Middlesex Универзитету у Лондону погледајте овде.

Напомене:

 1. Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском (није потребан званичан превод судског тумача);
 2. Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет :)Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00