Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Трећи циклус преквалификација за ИТ на Факултету техничких наука у Чачку

Факултет техничких наука је успешно прошао селекцију понуђача у области ИТ преквалификација. Програм  ИТ преквалификација покренут је од стране Канцеларије за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП). У овом циклусу обука ће се одржати онлајн и тиме ће се омогућити полазницима да унапреде знања и вештине учећи од куће.

 

Планиран је упис две групе полазника, за два програма: Јава програмирање (20 полазника) и Java Script (20 полазника).

Јава

Java Script

Осим поменута два програма полазници ће моћи да развију и унапреде меке вештине према

Програму развоја меких вештина

 

Циљ/Сврха програма

Циљ програма је оспособљавање полазника да могу самостално да израде апликације ниске и средње комплексности коришћењем програмског језика Јава као и да стекну потребна знања и вештине за израду савремених, динамичких Веб сајтова и апликација.

 

Опис програма

Теоријска обука траје 252 часа(један час је 45 минута), а након теорије следи 120 сати практичног рада у ИТ компанијама. Полазницима ће бити обезбеђено и 20часова обуке за развој и унапређење меких вештина.

 

Савети за полазнике

Неопходно је да полазници поседују рачунар и приступ интернету. Курсеви су динамични и захтевају самосталан рад, као и редовно похађање наставе. Пожељно је изостанке свести на најмању могућу меру, а према клаузули у уговору толерише се највише 20% изостанака од укупног броја часова.

Полазници ће користитионлајн платформуза међусобну и сарадњу са предавачима и дељење наставних материјала.

 

Групе, распоред часова и место одржавања

Понедељак, среда и четвртак од 18 часова

 

Пракса

Факултет техничких наука обезбедио је довољан број места за праксу за све полазнике. Споразуми су потписани са следећим компанијама: Quantox, Telekod, Docus, Rittech solutions, Data Link.

 

Тестирање и упис

Тестирање ће се обавити онлајн. Комбиновани тест ће садржати укупно 15 питања: 10 питања из дигиталне писмености и 5 питања из логичког размишљања.  Предвиђено време за полагање теста је 20 минута. За свако питање ће бити понуђено 4 до 6 одговора, од којих је тачан један или више одговора. Тест ће садржати и питања где је потребно одредити тачан редослед одређених ставки.  Резултати ће бити сабрани на основу укупног броја тачних одговора, према кључу теста.

Друга фаза су интервјуи са кандидатима, који ће бити организовани у онлајн режиму.Предвиђено време трајања индивидуалних интервјуа је до 10 минута. Интервјуом ће бити обухваћена питања која се односе на мотивацију за аплицирање, ниво спремности за праћење наставе и самостално учење, као и похађање праксе. Осим тога, интервју обухвата питања која се односе на планове и жеље полазника након завршене обуке. Комисија за интервју ће имати до три члана и након интервјуа доделити број бодова у складу са добијеним одговорима.

Читав процес селекције ће дати добро гранулирану ранг листу која ће комбиновати резултате са онлајн теста и са интервјуа. Најбољих 20 кандидата који су се пријавили за Јава програмирање ће формирати групу за тај курс, док ће најбољих 20 кандидата који су се пријавили за Java Script ће формирати групу за тај курс.

 

За све информације полазници се могу обратити искључиво путем електронске поште, на адресу: itobuka@ftn.kg.ac.rs.