Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Прослава 35 година Техничког факултета

Технички факултет у Чачку обележио је свој Дан у петак, 19. новембра 2010. год. и 35 година постојања и успешног рада. Тим поводом на свечаној академији, декан Факултета проф. др Јерослав Живанић промовисао је 435 дипломираних студената основних студија, који су своје високо образовање завршили у школској 2009/2010. години.

 

- У име Техничког факултета у Чачку Декан Техничког факултета пожелео је свим дипломцима и постдипломцима да им знање и дипломе стечене на овом факултету допринесу да им професионалне каријере буду богате, а живот испуњенији и лепши.

 

.
Студентском химном "Gaudeamus igitur"  означен почетак свечаности

 

На свечаности Технички факултет наградио пет најуспешнијих студената у генерацији. Најбољи међу најбољима је Вељко Алексић, сада професор технике и информатике, који је студије завршио са просечном оценом 9,59. Њему је припала награда из Фонда „Миливоје Урошевић“ и награда Факултета.


Награду из Фонда „Миливоје Урошевић“ Вељку Алексићу 
уручио је проф. др Драган Голубовић

 

Награде су уручене Марини Ђоковић (9,47), (дипломирала на смеру Рачунарска техника  и стекла звање: дипломирани инжењер електротехнике.
Ивани Поповић (9,19), дипломирала на смеру Индустријски менаџмент и стекла звање : дипломирани инжењер индустријског менаџмента.
Дејану Стаменковићу (9,03), дипломирао на смеру Електроенергетика и стекао звање дипломирани инжењер електротехнике, коме је припала награда „Александар Аврамовић“
Тањи Петровић (8,88), дипломирала на смеру Предузетнички менаџмент (8,88) и стекла звање: струковни инжењер менаџмента


Најбољи дипломци у школској 2009/2010. год.:
Тања Петровић (8,88), Дејан Стаменковић(9,03), Ивана Поповић 9,19),
Марина Ђоковић( 9,47) и Вељко Алексић (9,59) (с лева на десно)

 

У уметничком делу програма изведен је драмски приказ „Интервју госпође Џоане Смит са господином Николом Теслом“ у коме је лик Николе Тесле тумачио чачански глумац Баћко Букумировић и наступио  је млади оперски певач Марко Павловић из Ниша за  кога музички стручњаци  кажу да је „Српски Павароти“.

У оквиру прославе Техничког факултета четвртак (18. новембар) био је  посвећен студентима постдипломских студија. Промовисано је 36 кандидата је који су стекли академско звање магистра наука, 3 кандидата која су стекла звање специјалисте и 13 кандидата који су завршили дипломске мастер студије.


Промоција постдипломаца: проф. др Јерослав Живанићуручује диплому  мр Владимиру Остраћанину

 

Резултат 35- годишњег рада Техничког факултета:
3 354  дипломирана студента основних студија
16 дипломираних студената мастер студија       
32 специјалисте
116  магистара наука
49 доктора наука