Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН у Међународном програму „Еко школе“

24. 02. 2017

У оквиру Међународног програма Фондације за образовање за животну средину (ФЕЕ) – „ЕКО-ШКОЛЕ“,  Факултет техничких наука у Чачку је први факултет који је укључен  у међународни програм у који је на подручју Србије укључено око 70 васпитно- образовних установа.

Почетни корак у остваривању сарадње са Међународном организацијом „Амбасадори одрживог развоја и животне средине“ био је на иницијативу студената и асистената уз подршку ФТН и Катедре за индустријски менаџмент,  који је реализован тематском поставком „Новогодишњи еко дизајн“. Циљ је да се у функцији одрживог развоја и заштите животне средине користе рециклирани материјали који ће уз креативни рад добити нову употребну вредност.

 

http://feeserbia.com/programi/spisak-eko-skola/

 

Свака образовна установа која учествује у програму пролази кроз процес од седам корака, радећи на оснаживању младих да самостално воде акције и учествују у процесима кад год и где год је то могуће. Напредак тима који је укључен у програм прати се кроз исходе учења, промену става и понашања ученика, школског колектива и локалне заједнице. На крају процеса, Еко-школа која испуни све постављене планове, критеријуме и оствари видљиви напредак, добија „Зелену заставу“.