Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Велики успех студената ФТН на Менаџеријади

21. 05. 2018

На недавно одржаној Економијади и Менаџеријади у Бугарској, студенти Факултета техничких наука освојили су прво место у најтежој дисциплини – Квизу знања. Наши студенти показали су и одлично знање на такмичењу из енглеског језика где су освојили треће место, као и у дебати, где су такође освојили треће место. Ништа мање успешни нису били и у спорту, где су освојили два трећа места у мушкој и женској одбојци.

О значају резултата најбоље говори податак да су на овом такмичењу студената учествовала 22 економска и техничка факултета из свих бивших југословенских република.Ово је до сада највећи успех студената ФТН на који су посебно поносни професори и руководство, јер је доказ да је ова наша високообразовна установа у рангу са нашим најпрестижнијим факултетима.

-Ми смо 2012.године последњи пут учествовали на Економијади и Менаџеријади када смо освојили друго место, исто у дисциплини Квиз знања. Овога пута смо отишли и корак даље. Студенти су са студијског програма Инжењерски менаџмент и спремали су се два месеца. Заиста имамо разлога да будемо поносни на наше студенте. Оно што је још јако важно, имали смо прилику да видимо како се понашају други студенти, каква је конкуренција и можемо заиста да будемо поносни нашим студентима, на прави начин су представљали себе, свој факултет, Чачак и Србију, рекла је др Неда Николић, доцент.

На Економијади и Менаџеријади у Бугарској учествовало је укупно 66 студената ФТН-а. У Квизу знања такмичиле су се Ивана Гудурић, Бојана Бабић и Марија Ковачевић.

-Конкуренција је била јака јер су учествовали економски и технички факултети из свих бивших југословенских република.  Спремали смо се око два месеца и то је донело резултате. Питања су била из области економије, менаџмента, стратегијског менаџмента. Однели смо превагу чак и у односу на факултете којима је то уска струка рада, захваљујући пре свега нашим професорима. Рекла бих да смо осим такмичења, уживали у прелепом Сунчаном брегу у Бугарској, а стекли смо и нове пријатеље, рекла нам је Ивана Гудурић, студенткиња друге године ФТН-а на Студијском програму Инжењерски менаџмент.

-Квиз знања је најтежа дисциплина на овом такмичењу. У свему смо имали велику подршку декана, професора Неде Николић, Јасмине Весић Васовић и асистента Сање Пузовић. Овај успех на мене лично биће подстрек да се бавим овим послом, каже Бојана Бабић.

– Први пут сам била на Економијади и Менаџеријади и саветујем да свако бар једном оде, јер је то нешто што ћемо памтити цео живот, стекли смо нова познанства и пријатељства. Такмичење није било једноставно, имали смо доста материјала да научимо, што је захтевало велики рад и труд. Све се то исплатило, рекла је Марија Ковачевић.

На своје студенте поносна је и професорка енглеског језика Весна Ковачевић који су освојили треће место на такмичењу из енглеског језика, а наши студенти добили су и похвалу за најбољу презентацију.