Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Додељени Златни индекси бруцошима из 1970. године

21. 06. 2022

Уручивање Златног индекса планирано за 2020. годину је одложено због вируса корона,  па је тим поводом у суботу 18. јуна 2022. године уприличена свечаност. 
Добитници овог јубиларног признања су дипломци Високе техничке школе који су уписани као бруцоши у школској  1970/71.  години. Они су у Чачак дошли из свих крајева некадашње Југославије. Те школске 1970. године уписано је 758 студената, на Машински смер 377 и 381 на Електротехнички.  Тада бруцоши, а сада пензионери са нестрпљењем су чекали овај тренутак, како би се поново састали са својим колегама. 
 
 
Некадашње студенте поздравили су декан ФТН-а у Чачку  проф. др Данијела Милошевић и продекан за струковне студије др Наташа Гојгић.  Златне индексе студентима уручила је њихова проф. др Бранка Јоровић, а поред ње додели су присуствовали проф. др Данило Стојановић и проф. др Сретен Поповић, истичући да је ово једна лепа традиција коју треба неговати. Присутне колеге, поздравио је Драгиша Васиљевић, некадашњи студент Високе техничке школе, који је био и један од организатора овог скупа. Драгиша каже да је тадашња Висока техничка школа, а данас Факултет техничких наука у Чачку оставио највећи траг на његовом животном путу:
 
„Драго ми је да смо се окупили данас и да смо на месту где смо провели најлепше студентске дане. Ја сам био сиромашни дечак који је образовање стекао управо овде, посебну улогу у формирању моје личности имају професори Никола Цветић и Никола Азањац. Тада сам мало био љут на њих, али се касније кроз мој живот показало да је њихова улога била кључна. Формирали су јаку личност у професионалном, али и породичном животу,  што се и даље пренело на моје синове и данас на унуке“, каже Васиљевић.  
 
 
Дипломци су дружење наставили у једном од градских ресторана, присећајући се студентских дана и времена које су провели заједно.