Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН-а у победничким тимовима на Кампину

12. 07. 2022

У организацији Научно технолошког парка Чака одржан је Кампино, први старт-ап камп за младе у Западној Србији. Циљ одржавања овог кампа био је  да млади закораче у старт-ап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје, уоче проблеме и упознају се са корацима у развоју једног успешног старта-па.

Такмичари су се пријављивали у тимовима. Сваки тим уз пријаву представљао је и своју старт-ап идеју. У конкуренцији од 50 пријављених из 9 градова и општина Србије селекцију је прошло 35 кандидата, подељених у 7  тимова. Овај камп спроводи Научно технолошки парк Чачак, у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд и подржан је од Владе Швајцарске кроз пројекат „Технопарк Србија 2–Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“.

У победничком тиму био је студент Факултета техничких наука у Чачку Срба Стевановић чија је идеја била модуларни паметни пластеник. Друго место припало је студентима ФТН-а у Чачку Тамари Луковић и Николи Каличанину,  који су осмислили како кроз апликацију „Care for you'' да ограниче време употребе телефона код деце. Треће место је освојио тим чији је  члан био студент ФТН-а Никола Павловић, а који је креирао  игрице за децу ометену у развоју.


Студенти кажу да је ово велико и значајно искуство, а да им је навише значило што су имали прилику да у реалном времену и околностима своје идеје представе пред комисијом, на тај начин стекну утисак како је представљати своју идеју пред инвеститором. Међу члановима комисије била је и др Јасмина Весић Васовић, редовни професор Факултета техничких наука у Чачку.


Учесницима овог кампа уручене су вредне награде-књиге из области старт-апа и иновација, годишње чланске карте за образовне, културнe и спортске институције.