Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти из Шпаније и Јордана на ФТН у оквиру Еразмус+ програма мобилности

17. 07. 2022

Поред успешно реализованих одлазних мобилности студената, наставног и ненаставног особља, Факултет техничких наука у Чачку је у академској 2021/22. години био домаћин студентима из Шпаније и Јордана у оквиру Еразмус+ програма мобилности.
 
 
Четворо студената са Универзитета у Хаену, Хавијер Мартинез Лопез, Лаура Гарсија Калдерон, Ирене Перез Гарсија и Адријан Баена Хурадо, провели су двосеместралну размену на Универзитету у Крагујевцу, при чему су већину предмета изабрали са Факултета техничких наука у Чачку. Ово није први пут да студенти са Универзитета у Хаену за мобилност одаберу ФТН у Чачку. Они истичу задовољство гостопримством и љубазношћу професора и асистената са ФТН-а и додају да би поновили ову мобилност, као и да би је радо препоручили својим колегама.
 
„Да будем искрен, мало сам се плашио, први пут сам одлазио на студије у иностранство. Морам да кажем да су сви били љубазни и учинили су да се осећамо као код куће. Сви наставници су прилагодили предмете енглеском језику и трудили су се да нам помогну колико могу. Без икакве сумње, поново бих дошао на Факултет техничких наука у Чачку“, каже Хавијер Мартинез Лопез, студент Универзитета у Хаену.
 
Асил Вишах, студенткиња са Универзитета у Јордану, боравила је у летњем семестру академске 2021/22. на Факултету техничких наука у Чачку. Асил такође истиче љубазност на коју је наишла код професора ФТН-а, али и знање које је стекла током размене:
 
 
„Веома сам срећна што сам била на Факултету техничких наука у Чачку. Мобилност је била веома пријатно и занимљиво искуство у ком сам научила много новог о програмским језицима и развоју компјутерских игара. Професори и асистенти имају разумевања за студенте на размени, имају у виду све околности и увек су ту да помогну. Дивно искуство!“