Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Сајам запошљавања и пракси: Велике компаније заинтересоване за студенте ФТН Чачак

4. 04. 2023

На Факултету техничких наука у Чачку одржан је „Сајам запошљавања и пракси“ коју традиционално организује Студентски парламент ФТН Чачак. Реномиране компаније из земље и света представиле су се студентима ФТН Чачак и упознале их са могућностима запослења и стручне праксе.

 

 

Председник Студентског парламента, Урош Глишић истиче да је и ове године велико интересовање студента за праксу и посао, као и да су компаније задовољне знањем и вештинама које поседују студенти ФТН Чачак.

„Циљ манифестације је припремање студената за будућност која их чека. Упознавање привреде и студената, мотивисање да студенти крену раније да раде на себи и да буду конкурентни у односу на друге. Број заинтересованих студената се повећава, сада су упознати са неким фирмама и долазе са конкретнијим питањима“, каже Глишић.

 

 

Ово је била прилика да се студенти боље упознају са различитим успешним компанијама, њиховим програмима рада, условима за стицање праксе и запослења. Неке од компанија организовале су и стручна предавања, како би студентима на практичним примерима приближиле своје пословање.