Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Додељени сертификати полазницима ИТ преквалификација

26. 04. 2023

На Факултету техничких наука у Чачку уручени су сертификати за 38 полазника који су успешно завршили шестомесечну обуку преквалификације у области информационих технологија од којих су четири најуспешнија полазника добила награде.
 
 
Влада Републике Србије је након усвајања Предлога за унапређење ИТ сектора у Србији утврдила начин спровођењa програма преквалификација појединаца талентованих за ИТ у јуниор програмере. Пројекат  је организовао и спровео Програм Уједињених нација за развој у Србији (УНДП), а један од реализатора је Факултет техничких наука у Чачку у партнерству са чачанским Научно технолошким парком.
 
 
Приликом уручивања сертификата руководилац пројекта на ФТН, декан проф. др Данијела Милошевић као и предавачи проф. др Ненад Стефановић и  др Жељко Јовановић истакли су значај обуке у смислу целоживотног учења и потребе за континуираним усавршавањем у области информационих технологија.
 
Полазници пројекта, који је наишао на огромно интересовање потенцијалних полазника широм Србије, биће у прилици да похађају праксу у успешним ИТ компанијама уз стицање неоходних знања и вештина за своју будућу професију. Захваљујући квалитетној сарадњи са компанијама у ИТ сектору, омогућено је похађање стручне праксе у компанијама Quantox, Docus, Bcility и другим.