Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН Чачак присуствовали округлом столу о женском и социјалном предузетништву у Моравичком округу

24. 05. 2023

Студенти треће године студијског програма Предузетнички менаџмент у пратњи предметних сарадника имали су прилику да присуствују округлом столу „Економско оснаживање жена и женско предузетништво у Моравичком округу“, у организацији Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа, Удружења пословних жена „Надежда Петровић“ Чачак и Агенције Уједињених Нација за родну равноправност и оснаживање жена.

 

У оквиру панел дискусија студенти су имали прилику да се упознају са стањем женског и социјалног предузетништва у Републици Србији из угла цивилног сектора, жена предузетница и јавних институција, положају жена на тржишту рада, али и начинима за запошљавање различитих сензитивних група у друштву. Представљени су доступни  програми подршке економском оснаживању жена и унапређењу родне равноправности. 

Предметни наставници и сарадници студијског програма Предузетнички менаџмент ће настојати и у будућности да, у складу са наставним програмом, омогуће студентима да стечена теоријска знања из области предузетништва, економије и организације повежу са њиховом применом у пракси.