Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Асистенти ФТН Чачак одржали обуку из пнеуматике

14. 07. 2023

У периоду од 26. до 30. јуна 2023. године у Научно технолошком парку Чачак успешно је реализована обука из пнеуматике намењена привредницима и наставницима. Обуку, која је окупила 16 полазника, одржали су асистенти Факултета техничких наука у Чачку, Војислав Вујчић и Милан Марјановић. Полазници су имали прилику да се упознају са теоријским концептима и стекну практично искуство у оквиру пројекта „Промоција МСП и стартапа у области иновативних технологија и зелене економије".

 

 

Циљ обуке био је повећати ниво знања полазника из области пнеуматике како би ефикасније управљали пнеуматским системима и пренели стечено знање својим колегама или ученицима. Кроз комбинацију теоријског и практичног рада, полазници су имали прилику да развију своје вештине и компетенције.

 

 

Током теоријског дела обуке, полазници су се упознали са основним принципима пнеуматике, законима који описују гасове под притиском, као и са компонентама које се користе у пнеуматским системима. Безбедност је такође била важан аспект обуке, са посебном пажњом посвећеном правилном руковању и одржавању пнеуматске опреме.

 

 

Практични део обуке је био реализован уз помоћ опреме компаније FESTO didactic, која је омогућила полазницима да директно раде са пнеуматиком и испробају њене функционалности. Кроз тринаест различитих задатака, полазници су стекли практичне вештине у цртању пнеуматских шема, симулацији система и физичком повезивању компонената.

 

 

На крају обуке, полазници су стекли темељно знање о пнеуматици и развили практичне вештине које ће им бити од користи у њиховим професионалним окружењима. Обука је пружила полазницима прилику да унапреде ефикасност, продуктивност и безбедност у радним окружењима, као и да прошире своје знање и педагошки опус у области пнеуматике. Ова обука је само један од многобројних корака ка унапређењу индустријског и образовног сектора у западној Србији.