Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Проширена сарадња са Пекиншким универзитетом за транспорт

28. 08. 2023

Представници Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Данијела Милошевић и проф. др Владимир Младеновић посетили су Пекингшки универзитетза траспорт (Beijing Jiaotong University), у оквиру билатералног стратешког пројекта са поменутим универзитетом, под називом „Anomaly detection based on 5G EDGE computing for surveillance video“.

 

 

Током ове посете, два декана проф. др Данијела Милошевић, Факултет техничких наука у Чачку и проф. др Баиген Цаи, Факултет за рачунарске и информационе технологије потписали су споразум о сарадњи.

 

 

Чланови пројектног тима из Чачка имали су прилику да посете већи број лабораторија на универзитету и упознају се са могућностима проширења сарадње. Том приликом договорене су активности на пољу размене студената и наставника, као и правци сарадње у истраживањима.

 

 

 

Наставници ФТН Чачак посетили су и централу Хуавеја у Шенжену и нови развојни центар у Дунгуану. Приказана су достигнућа у развоју нових технологија као и сама производна линија у једној од Хуавејевих фабрика.

 

 

Након посете универзитету у Кини, Факултет техничких наука у Чачку посетили су прва секретарка Амбасаде НР Кине у Републици Србији, госпођа Ши Ји и трећи секретар кинеске амбасаде господин Ли Руи у циљу конкретних договора за наставак сарадње.