Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Основци заинтересовани за техничке науке

6. 03. 2024

Факултет техничких наука у Чачку су у среду, 6. марта посетили ученици четвртог разреда Основне школе „Вук Караџић“.
Они су показали од малих ногу интересовање за програмирање, роботику, електротехнику и информационе технологије. Успостављање сарадње са основним школама је препознато од стране факултета као врло значајно јер мотивише ученике и повећава интересовање за претходно наведене области. Са  Основном школом „Вук Караџић“ се остварена сарадња овом посетом наставља и проширује.
 
 
Факултет техничких наука има част и задовољство да младим нараштајима приближи свет информационих технологија, електротехнике, машинства и бројних других дисциплина. Факултет је препознао да је развијање интересовања и усмеравање ученика у правцу техничких наука од изузетног значаја за будући избор факултета и занимања. Млади суграђани су се упознали са простором на факултету обилазећи аулу, амфитеатре, електронске учионице и лабораторије. Имали су прилике да и сами испробају одређене активности, играју игрице, управљају роботима и  заврше посету постављајући питања и износећи своје утиске.
 
 
Свет науке је свет будућности, а ученици који су данас били гости факултета ће бити активни ствараоци и креатори радног окружења у времену које долази.