Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Грађански женски костим с краја 19. века – рад студената Факултета техничких наука

14. 03. 2024

У Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ је у среду, 13. марта одржано стручно предавање и представљање женских костима реконструисаних на основу породичне фотографије Надежде Петровић из 1898.године.
 
 
 
Предавање су одржале студенткиње Факултета техничких наука у Чачку, са смера Одевно инжењерство и дизајн, Марија Марковић, Рахел Делић и Дијана Гвозденовић. Костими на чијој су реконструкцији девојке вредно радиле, настали су у продукцији компаније „ Tiffany Production“која је партнер факултету у дуалном образовању.
 
 
 
Након поздравног обраћања представника галерије и текстилне компаније, скупу се обратила и проф. др Данијела Милошевић, декан Факултета техничких наука у Чачку, истичући да је спој образовања и привреде пример добре праксе који ће се наставити и убудуће јер за то постоји велико интересовање и многих других компанија у граду и окружењу. Потврду томе је дао и професор Милош Папић, члан градског већа за област образовања, науке и културе.
 
 
Ова манифестација, уприличена поводом 150 година од рођења Надежде Петровић и реализована у склопу завршнице пројекта „Чачанска родна“, окупила је бројне студенте, професоре, колеге и све љубитеље уметности који су желели да пруже подршку младим талентима и уживају у њиховом раду.