Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Предавање мр Јована Радаковића на Факултету техничких наука у Чачку

15. 05. 2024

У среду, 15. маја 2024. године, на Факултету техничких наука у Чачку одржано је стручно предавање на тему реализације Испитне станице за електричне моторе великих снага (do 3 MW) и оптимизација кретања мосне дизалице. Предавање је првенствено намењено студентима студијских програма Електроенергетика, Електротехничко и рачунарско инжењерство, Мехатроника, али и свим другим заинтересованим за тему управљања у електромоторним погонима. Предавач је био бивши водећи инжењер развоја домаће компаније Север Суботица мр Јован Радаковић. У оквиру СЕВЕР-а након инжењеринга мр Радаковић прелази у службу развоја, како електричне опреме за електромоторне погоне, тако и примене исте у оквиру реконструкције постојећих или градње нових погона. Такође је био и активни учесник Интернационалног симпозијума Енергетска електроника као члан програмског и организационог одбора, а до сада је, на четрнаест учествовања, објавио око 30 стручних радова.
 
 
 
Предавање је привукло пажњу преко 60 заинтересованих студената и наставника са Факултета техничких наука у Чачку. Поред стручне и теоријске размене искустава разговарало се и о оживљавању потенцијалне сарадње између Факултета техничких наука и наследнице компаније Север Суботица, а то је данас компанија Wolong / ATB Sever која последњих година бележи значајан раст и планира повећање производних капацитета. Такође, у будућности се планира посета студената Факултета техничких наука овој компанији. Након завршетка предавања и дискусије, студенти су били у могућности да предавачу постављају питања.