Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Сарадња Електромреже Србије и Факултета техничких наука у Чачку: нове могућности за студенте

20. 05. 2024

Акционарско друштво Електромрежа Србије, као национални оператор преносног система у Републици Србији, обезбеђује сигуран и поуздан пренос електричне енергије на територији целе земље. Као једна од водећих електроенергетских компанија у региону, надлежна је за више од десет хиљада километара високонапонских далековода и преко 40 постројења. У циљу одржавања високих стандарда и унапређења својих услуга, компанија је заинтересована за проширење сарадње са Факултетом техничких наука у Чачку.
 
 
Електромрежа Србије препознаје значај практичног образовања и планира да омогући студентима Факултета техничких наука у Чачку приступ стручним праксама у оквиру своје компаније. Студенти ће имати прилику да стекну драгоцено практично искуство радећи у реалним условима, што ће им помоћи да боље разумеју теоријске концепте и припреме се за своје будуће професионалне каријере.
 
У оквиру проширене сарадње, биће организоване студијске посете објектима и постројењима Електромреже Србије. Ове посете ће омогућити студентима да се упознају са најсавременијом технологијом и процесима који се користе у преносу електричне енергије. Такође, студенти ће имати прилику да разговарају са стручњацима из различитих области и сазнају више о изазовима и решењима у индустрији.
 
Разговарано је и о другим облицима сарадње, као што су стипендирање студената и донaцијe опреме за образовање.
 
Сарадња између Електромреже Србије и Факултета техничких наука у Чачку представља важан корак у јачању везе између индустрије и академске заједнице. Ова иницијатива не само да ће помоћи у развоју нових генерација инжењера, већ ће допринети и укупном напретку електроенергетског сектора у Србији.