Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Програм унапређења предузетничких компетенција одржан под руководством професора Aulet-a са Massachusetts Institute of Technology из Бостона

20. 06. 2024

На позив Министарства науке, технолошког развоја и иновација Никола Радосављевић, сарадник у настави Факултета техничких наука у Чачку и члан пројектног тима Иновационог инкубатора Факултета техничких наука у Чачку, учествовао је у програму намењеном за унапређење предузетничких знања и вештина. Реализатор обуке је реномирани професор Bill Aulet-а, директор Martin Trust Center for MIT Entrepreneurshipса Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Cambrigeиз Бостона, који је 2021. године проглашен за најбољег професора за предузетништво у Сједињеним Америчким Државама.

Први део програма Train the Trainer two-days educational program based on Disciplined Entrepreneurship framework, одржаног у форми интезивног дводневног bootcamp-a у периоду 4-5. јуна у просторијама Научно технолошког парка Београд. У програму је учествовало 20 одабраних чланова иновационог екосистема Републике Србије којима је Marius Ursache,  предузетник и сарадник професора Aulet-a, пренео своја искуства и знања у покретању стартапа, комерцијализације инвенција и менторског рада са иновативним компанијама. Почетни део програма је организован са циљем обукебудућих тренера који ће преносити стечена предузетничка знања кроз иновациони екосистем Србије.

Други део програма Belgrade Entrepreneurship Development Workshop - an intesive educational program based on Disciplined Entrepreneurship framwork, одржаног у форми петодневног bootcamp-а у периоду 9-13. јуна у просторијама Научно технолошког парка Београд, окупио је 75 чланова иновационог екосистема, истраживача, факултетских професора, инвеститора, стартапера и власника приватних компанија. У овом делу програма професор Bill Aulet са сарадницима је кроз сталну интеракцију и интезиван тимски рад, пренео знања и вештине које се односе на методологију развоја стартап и иновативних компанија Дисциплиновано предузетништво, која је развијена и која се примењује на бостонском МИТ-у.

Програм предузетничких обука је реализован у склопу пројекта БИО4 Кампус и има за циљ ширење предузетничких знања и методологије кроз српски иновациони екосистем,нарочито на факултетима кроз рад иновационих инкубатора. Учешће у програму професора Aulet-a, подржанoје од стране Факултета техничких наука у Чачку и Научно технолошког парка Чачак у оквиру пројекта „Формирање и развој иновационих инкубатора на Факулетутехничких наука у Чачаку“.