Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Проф. др Мартин Бохнер у Чачку: Посета уредника часописа Mathematica Moravica

4. 07. 2024

Угледни математичар, професор др Мартин Бохнер са Универзитета за науку и технологију у Роли, Мисури, САД, посетио је Факултет техничких наука у Чачку у оквиру састанка са редакцијом часописа Mathematica Moravica.
 
 
 
Професор Бохнер је истакнути научник чија опсежна публикацијска активност обухвата преко 350 истраживачких радова. Његови радови су цитирани више од 20.000 пута, што јасно указује на његов значајан утицај у области математике и примењених наука. Уз своју импресивну публикацијску активност и вишедеценијско искуство у математици, професор Мартин Бохнер је такође активан као уредник у већем броју међународних математичких часописа, што додатно потврђује његов утицај и престиж у академском свету. Уважени је уредник часописа Mathematica Moravica, где се посебно истиче својим волонтерским ангажманом и посвећеношћу унапређењу квалитета часописа. 
 
 
Професор Бохнер примењује своје теоријско знање и стручност како би осигурао висок стандард објављених радова. Његова способност да препозна кључне научне доприносе и да пружи конструктивне повратне информације ауторима чини га незамењивим чланом уредничког тима нашег часописа Mathematica Moravica.