Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

У свету математичке анализе и топологије успешно одржана конференција АТА 2024

8. 07. 2024

Факултет техничких наука у Чачку организовао је научну конференцију под називом "Analysis, Topology and Applications ATA 2024", која се одржала од 29. јуна до 3. јула у предивном амбијенту Врњачке Бање. Овај догађај окупио је врхунске стручњаке из области анализе, топологије и њихових примена, пружајући платформу за размену знања, идеја и најновијих истраживачких резултата. Овај значајан догађај привукао је око 70 истраживача из 13 земаља, чиме је додатно оснажен међународни карактер конференције. 
 
 
 
 
Као знак признања за дугогодишњи академски рад и знак захвалности за допринос конференцији, председник организационог одбора проф. др Милољуб Албијанић, уручио је пригодне поклоне професору емеритусу др Љубиши Кочинцу, професору у пензији др Малиши Жижовићу, професору академику др Миодрагу Матељевићу и професору др Драгану Ђурчићу.
 
 
Декан Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Данијела Милошевић, изразила је велико задовољство због успеха догађаја. 
 
Конференција АТА 2024 је доказ да Србија има потенцијал да буде домаћин значајних међународних научних догађаја, чиме се додатно јача њен углед на светској научној сцени. У смислу научног капитала остаће доста тога јер ће се штампати зборник конференције са међународним карактером.
 
Поред научних предавања, учесници су имали прилику да уживају и у лепо организованим друштвеним активностима, што је додатно поспешило умрежавање и неформалну размену идеја.