Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Иновација у фокусу: Стартап тим Иновационог инкубатора факултета AjTi3 учествовао у Програму идеације

9. 07. 2024

Организација Startit, уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID) и Иницијативе „Дигитална Србија“, одржала је Програм идације на којем су учествовали тимови са иновативним идејама. Један од тимова, AjTi3, који чине Анђела Браловић, Марко Богдановић, Никола Радосављевић и Никола Ђокић, радио је на развоју и унапређењу своје идеје EVM (Employee Vacation Management). Овај стартап тим развија своје решење уз подршку Иновационог инкубатора ФТН-а Чачак.
 
 
Под вођством Стефана Алидинија и Невенке Рангелов, учесници су прошли кроз све фазе процеса идеације. Програм је започет стварањем канвас персоне, што је омогућило тиму да боље разуме циљне кориснике и њихове потребе. Након тога, креирана су детаљна питања за интервју, како би се прикупили релевантни подаци и повратне информације од потенцијалних корисника. Један од најваћнијих корака у програму била је процена тежине изводљивости саме идеје кроз четири квадранта, у односу на тежину спровођења и иновативност. Ова анализа је омогућила тиму да идентификује кључне изазове и прилике у даљем развоју идеје. На крају, тим је радио на предлогу вредности за купце (Value Proposition Canvas), чиме су дефинисане кључне користи и вредности које ће њихов производ или услуга донети циљним корисницима.
 
Током овог интензивног програма, стартап тим Иновационог инкубатора AjTi3 је имао прилику да кроз структурисане активности и радионице унапреди своје идеје, добије повратне информације од ментора и стекне драгоцено искуство које ће им помоћи у даљем развоју њихових пројеката.
 
Након успешног завршетка Програма идеације, тим AjTi3 је присуствовао Startit Alumni networking догађају. Током трочасовног networkingа, установили су корисне контакте са стручњацима из области маркетинга, продаје, права, као и власницима и оснивачима стартапова.
 
Иновациони инкубатор Факултета техничких наука у Чачку наставља са подршком иновативним пројектима и позива све заинтересоване да се придруже нашим будућим програмима и иницијативама.