Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Велики успеx студената ФТН на Купу ректора организованом у Чачку

У организацији Студентског парламента Факултета техничких наука у Чачку и Универзитетског спортског савеза студената Универзитета у Крагујевцу  у суботу, 17. новембра 2012. године у Чачку је одржан  32. Куп ректора-  традиционално спортско такмичење студената са 10 факултета који припадају академској породици Универзитета у Крагујевцу. На такмичењу карактеристичном само за крагујевачки универзитет учествовало је око хиљаду студената, који су се  у једном дану такмичили у 13 дисциплина по куп сиситему у : фудбалу, мушкој и женској кошарци, мушкој и женској одбојци , мушком и женском рукомету, мушком и женском стоном тенису, у шаху и стрељаштву. Спортска надметања организована су у спотској хали „Младост“ и у фискултурним салама чачанских основних и средњих школа.
Најуспешнији у укупном пласману био је Економски факултет у Крагујевцу, друго место заузели су студенти са Факултета техничких наука у Чачку, које је до победе у генералном пласману делио само један бод.  Треће место заузела је екипа Факултета педагошких наука у Јагодини. На свечаности затварања „Купа ректора 2012“ такмичаре и бројну публику  поздравио је у име колектива и студената Факултета техничких наука у Чачку, декан проф. др Јерослав Живанић,  који је победничким екипама  уручио  пехаре. Велики успех студената ФТН-а:

 

Kup Rektora

 

Прво место мали фудбал, прво место рукомет (м), прво место кошарка(м), прво место одбојка (ж), друго место стони тенис(ж), друго место шах(м), друго место стрељаштво(м), треће место стони тенис(м).
- „Куп ректора“ је био велики подухват за нас као организаторе, јер је ово  први пут да смо у Чачку окупили овако велики број својих колега са читавог Универзитета. Без подршке колега из Студентског парламента ФТН-а Немање Матијевића и Дејана Ћетеновића, нашег Факултета, Града Чачка и пријатеља ове манифестације: Чачанске банке, Спортског центра „Младост“, Прехрамбено угоститељске школе и основних школа у граду, Зорана Пантовића из „Занат сервиса“  не бисмо успели да организујемо овако важно студентско такмичење. –рекао је студент продекан ФТН-а Дејан Јевтовић.
- Такмичење је било сјајно, а најнеизвеснија утакмица била је мушко финале у кошарци између екипа чачанског ФТН-а и Економског факултета у Крагујевцу, којом је и означен крај овогодишњег такмичења. На наше задовољство победили смо „вечите“ ривале из Крагујевца резултатом  45:40- рекао је капитен Стефан Ћурчић и навео да је презадовољан постигнутим успехом.

 

 

Галерија фотографија