Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Семинари из програма Целоживотно образовање у примењеној статистици

У оквиру реализације ТЕМПУС пројекта TEMPUS – JPCR "Master programe in Applied Statistics – MAS" (партнер на пројекту Универзитет у Крагујевцу) на Техничком факултету у Чачку, биће реализовани семинари из програма  Целоживотно образовање у примењеној статистици (Life Long Learning programs in applied statistics) - LLL семинари.

Семинари су намењени асистентима, стручним сарадницима и запосленима у привреди, јавним предузећима и образовним и другим  установама који користе статистику.

 

Семинаре реализује др Вера Лазаревић, ванредни професор Техничког факултета у Чачку.

 

Програм предавања ће бити реализован кроз 4 семинара.

-   Четврти семинар је одржан у суботу,  15. децембра 2012. год. у 11:00 сати у сали Рачунског центра Техничког факултета у Чачку, на тему:
Презентација примене још неких метода кластер анализе (центроидна метода,метода к-унутрашњих центара и метода фази к-унутрашњих центара) на дефинисање група хомогених објеката (индивидуе, насеља или производи).

Презентација - 4.семинар (.pdf - 1MB)
-   Трећи семинар je одржан у суботу,  8. децембра 2012. год. у 11:00 сати у сали Рачунског центра Техничког факултета у Чачку, на тему:
Методе кластер анализе у математичкој таксономији: кластер метода простог повезивања, кластер метода комплексног повезивања и метода просека.

Презентација - 3.семинар (.pdf - 1MB)

 

-   Други семинар је одржан у суботу,  27. октобра 2012. год. у 11:00 сати у сали Рачунског центра Техничког факултета у Чачку, на тему:
Статистичка анализа података, избор узорка и његова обрада, и тумачење резултата истраживања.

Презентација - 2.семинар (.pdf - 1,1MB)

 

-   Први семинар је одржан у суботу,  20. октобра 2012. год. у 11:00 сати у сали Рачунског центра Техничког  факултета у Чачку, на тему:
Припрема статистичког истраживања, прикупљање, сређивање и приказивање статистичког материјала.

Презентација - 1.семинар (.pdf - 3MB)

 

Сви заинтересовани могу присуствовати семинарима, у оквиру којих није предвиђена провера знања.

Време одржавања трећег и четвртог семинара, који,  су планирани за новембар, биће накнадно објављено.