Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Конкурс за награду Sofja Kovalevskaja Alexander von Humboldt Фондације

Награда Sofja Kovalevskaja Alexander von Humboldt Фондације, основана од стране Федералног министарства науке и истраживања, додељује се младим изузетно обећавајућим истраживачима из иностранства у знак признања за изузетна академска достигнућа. Награда треба да им омогући покретање академске каријере у Немачкој, оснивањем њихових личних истраживачких група у оквиру истраживачких институција у Немачкој. Наградом је омогућено 5 година изградње радне групе и рада на иновативним истраживачким пројектима по сопственом избору у оквиру немачке истраживачке институције по избору.

За награду могу конкурисати научници из иностранства чије је претходно истраживачко искуство већ признато као изванредно и од којих се очеује да наставе са одличним резултатима као носиоци Sofja Kovalevskaja награде.

Награде се додељују искључиво на основу академских квалификација.

Профил кандидата:

· научници из свих земаља и свих дисциплина

· завршили докторске студије пре мање од 6 година

· имају академске публикације у интернационалним часописима или издавачким кућама

· имају изјаве о свом академском профилу и потенцијалу од стране стручњака из различитих институција и, ако је могуће, из различитих земаља

· академски квалитет и изводљивост истраживачког пројекта предложеног од стране кандидата

· познавање језика (енглеског или немачког)

Награда кандидатима омогућава да финансирају своју јуниор истраживачку групу на универзитетској или не-универзитетској истраживачкој институцији по свом избору у Немачкој, као и да покрију своје трошкове живота.

 

Рок за пријаву: 31. 07. 2013.

 

Више о програму и начину пријаве видети на:

http://www.humboldt-foundation.de/pls/web/docs/F3427/Programme_information.pdf

Извор:

http://www.najstudent.com/stipendije/the-sofja-kovalevskaja-award-5605