Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Стипендије Немачке службе за академску размену (DAAD) за 2016/17. годину

Немачка служба за академску размену (DAAD) расписала је конкурс за стипендије за академску 2016/17. годину.

 

Стипендије су доступне за похађање мастер и докторских студија у Немачкој, курсеве немачког језика у Немачкој за студенте универзитета у Србији и научне боравке за истраживаче и предаваче на високошколским институцијама у Србији.

 

1. DAAD стипендије за студенте- више информација можете видети наћи на адреси: http://www.daad.rs/sr/26422/index.html


2.
DAAD стипендије за дипломиране студенте - више информација можете видети наћи на адреси: http://www.daad.rs/sr/26423/index.html


3.
DAAD стипендије за постдокторанте, предаваче на универзитетима и научнике - више информација можете видети наћи на адреси: http://www.daad.rs/sr/26424/index.html


 

Рок за пријаву: 15. новембар 2015. године 

Пријаве се најпре шаљу онлајн, путем DAAD портала, а затим се шаљу и поштом, на адресу: Амбасада СР Немачке, Незнаног јунака 1а, 11040 Београд.

Изузеци: пријаве за Студијску стипендију за уметнике (неколико различитих програма) и архитекте након завршене онлајн пријаве штампану документацију шаљу поштом централи ДААД-а у Бону (адреса унутар конкурса за стипендију) и то најкасније  до 31.10.2015. године.

 

Више информација о начину пријаве за ове програме можете наћи на адреси: http://www.daad.rs/sr/26674/index.htmlНапомене:

Напомена 1: Одвојени су процеси пријаве за стипендију и за студијски програм жељеног универзитета у Немачкој. Уколико кандидат не добије потврду о пријему на универзитет до рока за пријаву докумената за ДААД стипендије, неопходно је да тај документ достави ДААД-у пре почетка коришћења стипендије. ДААД обезбеђује стипендију само уколико кандидат достави потврду немачког универзитета о пријему на студије.

Напомена 2: Кандидат мора задовољавати језичке захтеве програма и универзитета који ће у Немачкој похађати.

Напомена 3: Студијске програме за студије у Немачкој претражити путем немачке верзије DAAD сајта на адреси овде

Напомена 4: У оквиру информативног центра ДААД-а у Београду, доступне су и бесплатне консултације о процедури пријављивања за ДААД стипендије и студије на универзитетима у Немачкој. Заинтересовани кандидати се за консултације морају пријавити телефоном или путем имејла.

 

 Извор: DAAD информативни центар Београд

 

DAAD