Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Интернационално такмичење Компаније „Siemens“

„Smart Grid Innovation“


Компанијa Siemens организује Интернационално такмичењеза иновацију у области паметних мрежа „Smart Grid InnovationContest са циљем да пронађе нове одрживе бизнис моделе и технологије за паметне мреже у блиској будућности.

Такмичење „Smart Grid Innovation“ се састоји од две фазе: током прве фазе прикупљене су идеје од стране заједнице. У другој фази, универзитети су позвани да дају предлоге за истраживање како би се даље израдиле и развијале идеје.

Друга фаза такмичења под називом Позив за достављање предлога-Smart Grid Call for Proposals (намењена само универзитетима) почела је 4. октобра 2011. г. и трајаће до 30. новембра. Фокус је на следећим темама за чије даље истраживање је потребно слати предлоге:

·         Real Time Simulation

·         Demand Response

·         State Estimation and Service Restoration

·         Monitoring

·         Protection

·         Motivation strategies and Business Models.

 

Siemens ће наградити пет најбољих идеја са 15. 000 еура и путовањем у Берлин.

По завршетку друге фазе „Позив за прикупљање предлога“ више од милион еура биће уложено да се идеја реализује у иновацију.

Информација о такњичењу намењена је научним радницима и студентима.

Више детаља доступно: „Smart Grid Innovation“  www.smartgridcontest.com

Сва питања у вези такмичења могу се упутити г-ђи Славици Радојевић на тел. 011/2096058 или на  e-mail: slavica.radojevic@siemens.com