Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН- а на једносеместралној размени у Темишвару

12. 09. 2018

Троје студената Факултета техничких наука из Чачка похађало је летњи семестар на Политехничком Универзитету у Темишвару у оквиру Еразмус+ програма мобилности студената. Милица Јокић, Иван Дуканић и Александар Бајкић, студенти треће године основних студија Информационих технологија, боравили су у Темишвару у периоду фебруар – јул 2018. године.

 Преносимо неке од њихових утисака:

„Утисци су дивни. Сви професори су били вољни да нам изађу у сусрет и одговоре на сва питања. Омогућили су нам да се полако прилагодимо, а касније није било разлике у приступу према нама и њиховим студентима. Такође, професори су пристали да раде са нама менторски и на предметима које су они имали у претходном семестру. Сва наша предавања била су на енглеском језику. Поред тога Политехнички Универзитет у Темишвару нуди сјајне изборе предмета, као и лабораторија“.  

Студенти ФТН-а били су смештени у студентском граду, у коме борави највећи број студената који студирају у Темишвару и у коме домови за смештај студената и универзитети чине један велики комплекс.

Поред изазова похађања наставе и живота у иностранству, за наше студенте највећи утисак су оставила пријатељства са вршњацима из других земаља која су остварили за време размене: „Најбитнији део сваког Еразмус програма је дружење. Слободно време смо проводили са осталим студентима из целог света. Студенти из Турске, Португала, Француске, Немачке, Италије и других земаља Европе, па чак и Марока, Канаде и Индонезије. То је оно што се не може описати, јер није битно одакле сте, којој вери припадате, сви смо били ту да стекнемо нова пријатељства. Због тога, свако би требало да током школовања оде негде на размену и доживи ово фантастично искуство.“- јединствени су у ставу Милица, Иван и Александар.

По повратку у Чачак сви испити које су студенти положили у Темишвару су признати и они ће несметано наставити студије на ФТН.