Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Свечани пријем бруцоша на ФТН

25. 09. 2018

За бруцоше ФТН почела школска година

На Факултету техничких наука данас је почела школска година за 44. генерацију студената прве године студија. Свечаном пријему, у пуном амфитеатру, поред бруцоша и чланова колектива ФТН, свечаности су присуствовали представници Универзитета у Крагујевцу, Града Чачка, Студентског центра и високообразовних установа.

У поздравном обраћању декан ФТН проф. др Небојша Митровић је подсетио студенте да су уписали факултет са великом традицијом, који са својих 14 студијских програма на три нивоа студија чини јединствену образовну институцију у Србији.

-  Дошли сте на један од најбољих факултета у Србији о чему најбоље говоре резултати које студенти постижу у знању и спорту. ФТН улаже велике напоре да свих 20 лабораторија буде добро опремљено, а то чинимо како из сопствених средстава тако и учешћем у међународним пројектима које реализујемо.-

Декан Митровић је подсетио да ФТН студентима омогућава улазак у европски образовни простор и могућност да један део школовања проведу у иностранству, додајући да је ту могућност у последњих годину дана искористило око 15 наставника и сарадника.

Пожелевши новој генерацији успешан почетак студија, декан је са поносом истакао да је прошла година за ФТН једна од најуспешнијих година јер су се студенти са скоро свих такмичења враћали са освојеним медаљама, било да су се ткмичили у знању или у спорту.

У име Ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу студенте је поздравио проректор проф. др Саво Трифуновић и пожелео много успеха у раду. Проректор Трифуновић је рекао да је Чачак град са дугом и богатом традицијом која треба да се настави у даљем доприносу развоја државе.

Уз позив студентима да као чланови академске заједнице буду и друштвено активни, помоћник градоначелника Владан Милић је обећао подршку града у реализацији студентских активности.

Студент проректор Универзитета у Крагујевцу, иначе студент ФТН говорила је о улози студента проректора:

-  Функцију студента проректора посматрајте као најближу спону између студената, наставника и управе Универзитета, јер само заједнички можемо унапредити квалитет наставе, наставног процеса и студентског стандарда. -

Председница Студентског парламента Милица Влашковић је млађим колегема објаснила улогу студентског парламента и најкавила да студенте ФТН у овој години очекује  организовање радионица, квизова, такмичења у знању и спорту и мноштво других пројеката. О могућностима Студентског центра у оквиру кога послује студентски дом и студентски ресторан говорила је зам. директора Касија Вукајловић.

После свечаног дела, студенти су имали састанак са руководиоцима студијских програма, наставницима и сарадницима са којима ће у наредном периоду сарађивати, а након тога почели су и први часови у овој школској години.