Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН-а у стручној посети Стартап центру и Научно технолошком парку

14. 04. 2022

Студенти друге и треће године студијских програма Производни и еколошки менаџмент, и Електротехника и рачунарство у оквиру наставних активности на предметима Стручна пракса, Практична настава и Производни менаџмент и предузетништво, посетили су Стартап Центар у оквиру Научно технолошког парка Чачак. Студенти су се упознали са радом Стартап центра, њиховим активностима и услугама. Сазнали су који су то светски, национални као и чачански стартапови и иновације. Током другог дела предавања кроз интерактивну радионицу упознали су се са једним од најзначајнијих алата у менаџменту - Canvas бизнис моделом, где су исти и сами имплементирали на примеру једног стартапа.

Студенти прве године Инжењерског менаџмента и Производног и еколошког менаџмента  имали су прилику да се упознају  са радом Научно технолошког парка у Чачку. Са делатношћу установе су их упознали нeкадашњи студенти Факултета техничких наука у Чачку, а тренутно чланови тима НТП-а - Филип Илић, пројектни менаџер и Стефан Урошевић, инжењер за инвестиције и одржавања. 
 
Студенти су присуствовали и предавању о алату Canva. То предавање је једна од наставних јединица на предмету Рачунарске апликације који студенти смера Инжењерски менаџмент слушају у другом семестру. Студентима смера Производни и еколошки менаџмент је најзанимљивије било да виде кућу која је штампана помоћу 3Д штампача компаније Natura Eco.