Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Унапређење сарадње са израелском компанијом Vtool

29. 06. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку одржан је састанак са представницима израелске компаније Vtool, поводом унапређења курикулума на предметима из области дизајна и верификације хардвера, који се изводе на смеру Рачунарско и софтверско инжењерство на основним академским студијама. Као резултат вишегодишње сарадње Факултета са овом компанијом која се огледа у практичној обуци студената у области дизајна и верификације, компанија Vtool ће донирати лиценце за Cadence развојне алате. Ови алати ће се користити у практичној реализацији наставе на предметима Пројектовање дигиталних система и Функционална верификација дигиталних система.
 
 
Компанија Vtool у нашој земљи запошљава преко 100 инжењера у канцеларијама у Београду, Чачку, Нишу и Новом Саду, и пружа услуге дизајна и верификације хардвера, као и развоја embedded софтверa за водеће светске произвођаче рачунарских полупроводничких компоненти.
 
Факултет техничких наука у Чачку и компанија Vtool део су иницијативе која ће резултирати одржавањем скупа под покровитељством Global Semiconductor Alliance (GSA) у  новембру у Нишу, на којем ће студентима рачунарства са домаћих универзитета бити представљене перспективе развоја каријере у области полупроводничке индустрије.