Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржан пријемни испит на ФТН-у : Велико интересовање матураната за Факултет техничких наука у Чачку

1. 07. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку  29. и 30. јуна 2022. године одржан је пријемни испит за основне струковне, односно основне академске студије.  Да ФТН ужива велико поверење средњошколаца  говори то да је пријемни испит полагало укупно преко 550 кандидата за основне струковне студије и за основне академске студије. У зависности од студијског програма за који се опредељују, кандидати су полагали пријемни испит из једног од седам понуђених предмета - Математика, Информатика, Физика, Основни електротехнике, Организација, Тест знања и Тест стручног знања из текстилних технологија. 
Већ десет година на Факултету техничких наука у Чачку одржава се бесплатна припремна настава и пробни пријемни испит, који су дали резултате - бележи се изразито бољи пласман кандидата који су похађали припрему наставу и полагали пробни пријемни у односу на кандидатe који нису. 
 
 
Ове године места има за 588 бруцоша, од којих су 455 буџетска места, док су 133 места  предвиђена за студенте у статусу самофинансирања.  Влада подједнако интересовање за свих дванаест студијских програма Факултету техничких наука у Чачку. Прелиминарне ранг листе биће објављене на дан пријемног испита до 20 часова, а упис студената је од 6. јула по утврђеном распореду који је доступан на сајту Факултета техничких наука у Чачку.  Упис студената на непопуњена буџетска места обавиће се 8. јула, када ће студенти који нису уписали жељени студијски програм на терет буџета, имати могућност да се одлуче за други студијски програм на ком има буџетских места, а истог дана предвиђен је упис самофинансирајућих студената и разговор са студентима који су полагали пријемни испит и остварили више од 30 бодова укупно и нису успели да се упишу. Такође, Факултет техничких наука у Чачку омогући ће упис студената на слободна места са потврдом о положеном одговарајућем пријемном испиту на другој високошколској установи. За ове кандидате  упис је предвиђен за 11. и 12. јул. Зависно од броја попуњених места у првом уписном кругу, други уписни рок планиран је за септембар.