Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана радионица на енглеском језику за студенте ФТН

9. 05. 2023

У четрвртак, 4. маја 2023. године, студенти прве године ОАС Инфромационе технологије и студенти ОСС Информационе технологије, Електрoтехника и рачунарство,и Машинство и  инжењерска информатика, имали су прилику да учествују у радионици коју је, у организацији Катедре за друштвено-хуманистичке науке, одржала Џени Лемпер, лектор за енглески језик на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу и English Language Fellow америчке амбасаде у Београду.

 

Током радионице под називом StoryCorps Interviewsстуденти су имали прилике да науче основе извођења интервјуа разговарајући са изворним говорницима енглеског језика о сличностима и разликама између образовних система и културних образаца у Србији и Америци. Поред Џени Лемпер, о својим искуствима на ове теме са студентима је говорио и Тери Хамилтон.

 

Иницијативу за ову радионицу покренуле се наставнице енглеског језика на Катедри за друштвено-хуманистичке науке које већ дуже време сарађују са Џени Лемпер у оквиру радних група на којима учествују наставници из целог света, са циљем размене својих наставних искустава и развоја мотивације студената за учење и усвајање енглеског језика. Ова радионица је одржана како би се студенти подстакли на комуникацију са изворним говорницима и користили енглески језик да разговарају о свему што их занима о пословном и реалном животу.  Колеге са ФИЛУМ-а су се вратиле у Крагујевац са позитивним утисцима о знању енглеског језика наших студената и њиховој спремности да учествују у реализацији ове интерактивне радионице.