Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Наставници ФТН Чачак у стручној посети универзитетима у Чешкој и Пољској

9. 05. 2023

У периоду од 24. до 25. априла 2023. године ванредни професори Марко Росић и Бранко Копривица релизовали су радну посету Факултету за електротехничко
инжењерство и комуникације, Технолошког универзитета у Брну, у Чешкој. Током ове посете успостављени су контакти са наставницима и истраживачима из области електричних машина и погона и електроенергетске електронике, а у циљу пријављивања заједничког Хоризонт пројекта и успостављања других видова сарадње. 
 
 
Такође, исти наставници су у периоду од 26. до 28. априла 2023. године посетили и Факултет за електротехничко инжењерство, Техничког универзитета у Ченстохови, у Пољској. Представници ФТН Чачак одржали су предавања по позиву и договарали будуће посете и наставак досадашње сарадње. 
 
 
У току посета разматране су могућности за организовање мобилности наставника и студената у наредном периоду, као и други видови институционалне сарадње.