Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Тим DIGIPSYRES пројекта на Универзитету Казимир Велики у Бидгошчу у Пољској

29. 05. 2023

У оквиру Еразмус плус пројекта стратешког партнерства ,,Оснаживање психолошке и дигиталне резилијентности путем вршњачког умрежавања у онлајн окужењу у кризним ситуацијама'' DigiPsyRes https://digipsyres.kg.ac.rs/, одржан је трећи тренинг сусрет пројектних тимова Универзитета у Крагујевцу, као координатора пројекта, Универзитета Казимир Велики у Бидгошчу као домаћина, и Универзитета Фођа (Италија). 
 
 
Ова пројектна активност “LTT3: Implementation of the Guide for Digital and Psychological Resilience Support Networking” успешно је реализована од 15. до 17. маја. 
 
 
У раду су учествовали представници партнерских универзитета, а размени идеја и искустава су посебан печат дали студенти основних и мастер студија институције домаћина. Домаћини су демонстрирали радионице и делове тренинга који ће бити саставни део оспособљавања студената и особља универзитета за укључивање у студентско умрежавање ради вршњачке подршке.
 
 
Пројектни тим Универзитета у Крагујевцу у Бидгошчу су представљали др Ивана Крсмановић, проф. и проф. др Драгана Бјекић, наставнице ФТН, као и проф. др Дарко Хинић, уз онлајн укључивање проф. др Марјана Милошевићa, др Биљане Ђорић, доцента, и проф. др Мирјане Беаре.
 
 
Радни део овог тренинга, који је одржан у новој, тек 23. маја званично отвореној згради Факултета и института за психологију, заокружен је обиласком ове нове зграде опремљене најсавременијом опремом за сложена психолошка испитивања (социјалне интеракције и комуникације, породичног функционисања, раног развоја, психомоторике, сна и сл.), што отвара могућности будућих заједничких истраживања.