Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Успешно реализована наставничка мобилност на Универзитету у Салерну, Италија, у оквиру Еразмус+ програма

2. 06. 2023

У оквиру Еразмус+ програма наставничке мобилности, др Лена Тица, доцент на Факултету техничких наука у Чачку, боравила је на Универзитету у Салерну од 22. до 26. маја 2023. године. Поред наставничких активности, студентима са Департмана за информационо и електрично инжењерство и примењену математику, као и Департмана за пословне науке – менаџмент и информациони системи, презентован је Факултет техничких наука у Чачку, као део Универзитета у Крагујевцу, понуда студијских програма и научноистраживачке делатности,уз представљање могућности студентских размена.

Подсетимо, професор Универзитета у Салерну, др Микеле Гвида је у склопу Еразмус+ програма посетио ФТН у априлу 2022. године, те је мобилност др Лене Тице подразумевала и активности на тему наставка сарадње како кроз размену наставника и студената између две институције, тако и јачања партнерства кроз заједничке пројекте преко Међународног центра за напредна истраживања и истраживање иновативних технологија за радијацију, одрживу енергију, мониторинг животне средине и здравствене ризике, чији је један од оснивача и Факултет техничких наука у Чачку.

 

Наставничке мобилности биће интензивиране и у наредном периоду, са циљем да се и даље ради на оснаживању веза са међународним партнерима.