Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Посета професора са Факултета за електротехничко инжењерство - Ченстохова Пољска

16. 06. 2023

Делегација професора са Факултета за електротехничко инжењерство, Технолошког универзитета у Ченстохови у Пољској је крајем маја започела једномесечну радну посету Факултету техничких наука у Чачку. У првој седмици посете од стране гостујућих професора одржана су стручна предавања за студенте и наставнике Факултета.

 

 
 

Реализована су четири предавања из научне области магнетских материјала у електротехници, моделовања магнетског хистерезиса, као и нумеричког моделовања у електромагнетици (http://www.ftn.kg.ac.rs/aktuelnost-277).

 

 
 


Радна посета је настављена кроз директне састанке и разговоре, посете лабораторијама ФТН Чачак и плановима за будућа истраживања која би заједнички реализовали истраживачи са оба факултета. Разматране су могућности за реализацију будућих посета, мобилности наставника и студената и наставак досадашње успешне сарадње која би још чвршће повезала развој високошколских установа.

 

 
 


Додатно, планирана је и организација низа ваннаставних активности везаних за посете значајних историјских и културних институција и природних локалитета, како би се развио колегијални и лични однос и могућа међусобна пријатељства.