Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Компанија AVNET уложила у вредну рачунарску опрему на ФТН Чачак

16. 06. 2023

Глобална компанија AVNET и партнерска компанија BREZNA уложилe су значајна средства у имплементацију опреме за рачунарску учионицу на Факултету техничких наука у Чачку. Студентима ФТН Чачак од сада је на располагању савремена лабораторија опремљена лаптоповима новијих генерација и пратећом рачунарском опремом. Обе стране препознале су значај континуираног улагања у образовање и технолошке ресурсе, како би се студентима ФТН у Чачку пружило још интерактивније и савременије образовно окружење.

 

 

 

 

 

Стефан Маурер, потпредседник AVNET-а, истиче да је ова донација заправо инвестиција у заједничку будућност студената ФТН Чачак и компанија AVNET и BREZNA.

 

„Ово је више наша инвестиција у студенте Факултета техничких наука у Чачку, у којима смо препознали огроман потенцијал и улагање у нашу заједничку будућност. Желимо да младим талентима пружимо прилику да у AVNET BREZNA лабораторији испробају нови софтвер, пишу своје кодове или веб обрасце и тако примене знања стечена на факултету“, рекао је Маурер.

 

 

 

Да подсетимо, AVNET и партнерска компанија BREZNA из Србије креирали су програм „level Up“ који је намењен искуључиво студентима Факултета техничких наука у Чачку, са циљем да се студенти ФТН даље усавршавају у областима нових технологија, кроз програме стручне праксе. Након интензивних обука које ће спровести стручњаци из компанија AVNET и BREZNA, студенти ФТН у Чачку имаће могућност и да се запосле у недавно отвореном представништву  BREZNE у Чачку.

 

 

 

Представници поменутих компанија додају да је сарадња са Факултетом техничких наука у Чачку одлична и да је интересовање за програм „ level Up“ надмашило сва њихова очекивања.

„Искусили смо до сада најбољу сарадњу са неком високообразовном установом, а наш програм намењем дипломцима и студентима ФТН Чачак премашио је сва наша очекивања бројем пријављених кандидата. Верујем да AVNET, BREZNA и Факултет техничких наука у Чачку очекује сјајна будућност!“, закључио је Стефан Маурер, потпреседник компаније AVNET.