Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Успешно реализована обука “Упознај се са светом стартапа” на Факултету техничких наука у Чачку

4. 03. 2024

На Факултету техничких наука у Чачку је 28. фебруара 2024. године одржана прва у низу предстојећих активности која се односи на пројекат Иновациони инкубатор, одобрен од стране Министарства за науку, технолошки развој и иновације. 
 
Студенти, професори, асистенти и сарадници у настави су узели активно учешће у интересантном предавању упознавши се са светом Startup-a. Присутни су имали прилике да идентификују поједине успешне светске и домаће Startup компаније које су се изузетно позиционирале на глобалном тржишту и при том оствариле велики профит. Препознали су шта је у датом тренутку било потребно за решење неких проблема, олакшавање разних активности и доступност услуга. Истовремено су та решења представљала нешто потпуно ново на тржишту.     
 
 
Након занимљиве дискусије која се развила између предавача и посетилаца, приказана је квалитетна презентација и кратак филм који на врло активан и разумљив начин уводи будуће осниваче Startup тимова и компанија у свет нових идеја и иновативних решења. Посебна пажња је скренута на важност тимског рада где су сви чланови тима равномерно заступљени, али се фокусирају на различите активности како би направили пробој на локално и глобално тржиште и били успешни на дуже стазе.