Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Иновациони инкубатор ФТН Чачак: Центар иновативних идеја и иеђународних успеха

17. 06. 2024

Студенти Факултета техничких наука у Чачку, Саво Шућуровић и Вељко Лончаревић, остварили су значајан успех на престижној међународној научној конференцији младих научника, постдипломаца и студената "Scientific Spring-2024". Конференција је одржана 16. маја 2024. године у Шахтију, Ростовска област, у оквиру секције "Intelligent System Design and Analysis" (ISDA-2024). Домаћин овог важног догађаја био је Институт за услуге и бизнис (огранка) Федералне државне буџетске образовне установе високог образовања „Дон Државни технички универзитет“ (ISB (Branch) DSTU) из Руске Федерације, у сарадњи са Факултетом техничких наука у Чачку, Универзитетом у Крагујевцу из Републике Србије, и Националним Институтом за Технологију Dr. B R Ambedkar, Џаландар (PUNJAB) из Индије.
 
Наши студенти су имали част да презентују своје истраживање под називом "SumIt: AI-Powered Text Summarization of Video Content". Ова иновативна идеја привукла је значајну пажњу и интересовање учесника конференције и стручњака из области дизајна и анализе интелигентних система.
 
 
Поред овог успеха, студенти Факултета техничких наука у Чачку развијају и друге идеје унутар Иновационог инкубатора факултета. Једна од таквих идеја, која се тренутно развија у оквиру инкубатора, такође је привукла пажњу академске и пословне заједнице, што потврђује квалитет и иновативност рада наших студената.
 
Овај успех представља велики корак напред за наше студенте и додатно потврђује високи ниво квалитета рада и иновација које се развијају на нашем факултету. Искрено се захваљујемо организаторима и свим учесницима на сјајној прилици за размену знања и идеја. Честитамо нашим студентима на овом великом постигнућу и желимо им још много успеха у даљем раду и истраживању! Надамо се да ће овај успех послужити као пример и инспирација другим стартап тимовима.