Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Подизање компетенција чланова тима Иновационог инкубатора - реализована обука на тему: "Развој партнерских односа и умрежавање"

18. 06. 2024

У петак, 14. јуна, у просторијама Научно-технолошког парка Чачак, успешно је одржана обука посвећена унапређењу капацитета запослених у области иновација. Ова специјализована обука објединила је стручњаке из различитих сектора са циљем јачања  вештина и знања за подршку иновативним процесима. 
 
Обука је почела уводним предавањем Филипа Илића, представника ICT Hub-a, који је учесницима представио кључне термине и концепте у области иновација, пружајући основу за тематске модуле који следе. Обуку је наставио са детаљним мапирањем кључних актера у иновационом систему Србије, наглашавајући значај сарадње између научне заједнице, индустрије и јавног сектора у подстицању иновација. 
 
 
Мирко Пешић, в.д. дирекотра Научно технолошког парка Чачак, је представио сличности и разлике научно-технолошких паркова у Србији, фокусирајући се на њихову улогу у подршци стартаповима и развоју високотехнолошких компанија. 
 
Након ових излагања, проф. др Владимир Сенић, проректор за иновације и развој, је говорио о стратегијама за развој иновационе заједнице, наглашавајући значај сталног учења и адаптације на промене у технолошком окружењу. 
 
Програм је завршен интерактивном радионицом и дискусијом коју су водили проф. др Владимир Сенић, Филип Илић, Немања Јовичић и Мирко Пешић. Учесници су имали прилику да кроз практичне примере продубе своје знање и размене искуства, што ће им помоћи у даљем унапређењу иновативних процеса у својим организацијама. 
 
 
Ова обука представља важан корак ка јачању иновационих капацитета запослених у организацијама подршке, пружајући им неопходна знања и вештине за успешно вођење иновативних пројеката и унапређење пословних процеса.